• BIST 8940.7
  • Altın 3033.718
  • Dolar 34.2777
  • Euro 37.0994
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 18 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 17 °C
  • Uşak 14 °C

Masabaşı çalışanların ilacı, her saat başı 1 bardak su

Masabaşı çalışanların ilacı, her saat başı 1 bardak su
Su içme alışkanlığını nasıl kazanabiliriz? Pınar Su ve İçecek Beslenme Uzmanı Serenay Bender yanıtladı

Masabaşında uzun saatler çalışmak, çoğu beyaz yaka çalışanın rutini haline gelmiş durumda. Ancak, iş performansınızı artıracak basit bir alışkanlığı ihmal ediyor olabilirsiniz; su içmek! Peki, bu kadar basit bir davranışı edinmek neden bu kadar zor ve önemli? Su içme alışkanlığını nasıl kazanabiliriz? Pınar Su ve İçecek Beslenme Uzmanı Serenay Bender yanıtladı…

Masabaşında uzun saatler geçiren çalışanlar genellikle su içmeyi unuturlar ya da göz ardı ederler. Bu da dehidrasyon, yorgunluk, baş ağrısı ve konsantrasyon kaybı gibi sorunlara yol açabilir. Günlük yeterli su tüketimi, bu tür olumsuz etkilerin önüne geçer. Yeterli su içmek, yalnızca fiziksel sağlığa değil; beynin "yavaşlama moduna" girmesini engelleyerek zihinsel sağlığa da iyi gelir. Vücudun suya olan ihtiyacı, beynimizin optimal çalışması için kritik öneme sahiptir. Daha fazla enerji, daha az yorgunluk ve daha net bir zihin ile iş yerindeki performansı artırmak mümkün.

Masabaşı çalışanların ilacı, her saat başı 1 bardak su

Suyun zihinsel performansın yakıtı olduğunu söyleyen Pınar Su ve İçecek Beslenme Uzmanı Serenay Bender, “Genellikle, günde 8 bardak su içilmesini öneririz. Ancak, klimalı ortamlar ve uzun saatler süren hareketsizlik, bu ihtiyacı artırabilir. İdeal olarak her saat başı bir bardak su içmek, bu ihtiyacı karşılamak için basit ama etkili bir yöntemdir. Klima, ağız içi ya da burun içi kuruluk hissine sebep olabiliyor. Bu yüzden içme suyunun masabaşında her zaman ulaşılabilir olması önem taşıyor” diyor.

“Yemek menüsünde mutlaka su olmalı”

Çalışanların öğle yemeği menüsünde mutlaka su bulundurmasını tavsiye eden Bender ekliyor: “Yemek saatlerinde şekerli, gazlı içecekler yerine su tüketilmesi vücuda gereken sıvı ihtiyacını karşılamada yardımcı olacaktır. Su ve sulu diğer gıdalar, midemizdeki asitlerle beraber yediklerimizin ayrıştırılmasına katkıda bulunur. Yemekten 30 dakika önce 1-2 bardak su içilmesi sindirimi kolaylaştırırken, yemekten 30 dakika sonra su içimi de gıdaların emilmesine katkı sağlar. Bilinenin aksine yemekle beraber su içmek zararlı değildir. Yemek yerken içilen ılık bir-iki bardak su besinleri daha iyi sindirmemizi sağlar.”

Serenay Bender, su içmeyi unutmamak için de tüyolar veriyor;

Alarm kurun: Her saat başı su içmek için telefonunuzda bir hatırlatma ayarlayın. Hatta bu konuda hazırlanmış özel uygulamalar bile mevcut. Sürekli bilgisayar başında çalışanlar bu programı bilgisayarlarına da kurabilirler.
Su şişesi bulundurun: Masanızda gözünüzün önünde büyük bir su şişesi bulundurmak, su içme alışkanlığınızı güçlendirir. Sevdiğiniz ve size özel bardağınızı ofise götürmek de işe yarayacaktır.
Suyu tatlandırın: Limon dilimleri veya nane yaprakları eklemek ya da mevsim meyvelerini kullanmak, suyu daha cazip hale getirebilir.
Su içmekten keyif almaya bakın: Suyu içerken asla kendinizi zorlamayın. Az miktarda da olsa sık sık su içmeye gayret edin. Ama bunu asla işkence haline getirmeyin, içtiğiniz su miktarını yavaş yavaş artırın.
Arka planınıza su içerken çektiğiniz bir fotoğrafı koyun: Sürekli masabaşında çalışanlar için basit ama etkili bir tüyo. Sadece işitsel değil görsel duyularımızı da kullanarak su içme motivasyonumuzu yükseltebiliriz. Suyla ilgili sevdiğiniz bir görseli ya da kendinize ait su içerken çekilmiş bir fotoğrafınızı telefonunuzun veya bilgisayarınızın arka planı yapmak, beyninizi şartlandırarak su içme rutinini kazanmak için basit ama son derece etkili bir yöntem.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894