• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 11 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Bursa 9 °C
  • Çanakkale 6 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 9 °C

Mobil Reklam Sahteciliği Arttı

Mobil Reklam Sahteciliği Arttı
Uygulama pazarlama platformu Adjust'ın yayınladığı yeni veriler, mobil reklam sahteciliğinin sadece artmadığını, aynı zamanda önüne geçilmezse iş kararları için gereken kritik pazarlama verilerini kirletebileceğini de gösteriyor.

Mobil Reklam Sahteciliği Arttı, En Çok Kullanılan Yöntem Sahte Kullanıcılar/Botlar

Uygulama pazarlama platformu Adjust'ın yayınladığı yeni veriler, mobil reklam sahteciliğinin sadece artmadığını, aynı zamanda önüne geçilmezse iş kararları için gereken kritik pazarlama verilerini kirletebileceğini de gösteriyor. 

Araştırma, sahtecilerin çaldıkları ücretli kurulumları gizlemek için ücretli reklamlardan gelen kurulumları taklit etmekle kalmayıp, aynı zamanda herhangi bir pazarlama aktivitesine bağlanamayan organik trafiği de taklit ettiklerini ortaya çıkardı. Reddedilen 200 milyon kurulumun üçte ikisi organik ve sadece üçte biri ücretli reklamlardan gelen kurulumlardı. Mobil pazarlamacılar teknik olarak para kaybetmese de, bu sahte organik kurulumlar pazarlamacıların karar almakta kullandıkları verilerin ve geri bildirimin bütünlüğünü bozuyorlar. Pazarlamacılar, sahte aktivitenin yaygın olduğu ve organik veriler de dahil pazarlama verilerinin kirli olduğu durumlarda, kararlarını verilerin ışığında alamıyorlar ve bir "kör uçuş" riski taşıyorlar. 

Özellikle oyun sektörüne bakıldığında verilerimiz, küresel sahtecilik oranlarının Ağustos 2019 ve Ağustos 2020 arasında %172.95 arttığını gösteriyor. EMEA bölgesinde bu artış %181.20, ABD'de %310.29 ve APAC bölgesinde %214.86.  

“Pazarlamacıların verilerine güvenebilmeleri kesinlikle çok önemli.” diyor Adjust'ın Sahtecilik Önleme Direktörü Andreas Naumann. "Net bir resim görmeden, verilerin ışığında stratejik kararlar almak imkansızdır. Sonuçta sahtecilik, sektörün zorluklarından biri ve gelecekte de var olacaktır. Ancak doğru araçları kullanarak her zaman sahtecilerden bir adım önde olabileceğiz ve şeffaflığın her zaman en önde gelmesini sağlayabileceğiz." 

Reklam sahteciliği küresel bir sorun ve sahteciler tüm pazarlarda aktif durumdalar. Mobil reklam ekosisteminde en çok kullanılan sahtecilik yönteminin hangisi olduğunu ortaya çıkarmak istedik ve verilerimize göre, sahte kullanıcıların/botların en çok kullanılan sahtecilik yöntemi olduğunu gördük. ABD'de bu yöntem tüm sahteciliklerin %68.7'sini oluştururken, bu oran Çin'de %65.6, Japonya'da %60.7 ve EMEA bölgesinde %47.

LATAM bölgesinde, SDK Spoofing %51.16 ile hala en çok kullanılan yöntem. Bu yüzden, pazarlamacıların bu sahtecilik yöntemiyle mücadele ederken ücretsiz SDK İmzası gibi çözümleri uygulamaları çok önemli. SDK İmzasının daha yaygın kullanıldığı pazarlarda, sahtecilerin işlerini daha zor ve daha az kazançlı hale getiren alternatif yöntemlere başvurmak zorunda kaldıklarını görüyoruz. Böylece uygulamaların reklam bütçelerinin çalınma olasılığı daha düşük oluyor. Ancak bu, diğer bölgelerde SDK Spoofing riskinin daha az olduğu anlamına gelmiyor. Kendilerini korumak için SDK imzası kullanmayan şirketlerin içinde bulundukları riskler, pazardan bağımsız olarak aynı veya daha yüksek. Adjust verileri aynı zamanda SDK Spoofing'in en yaygın görüldüğü sektörlerin %59.7 ile Yeme & İçme ve %34.9 ile İş uygulamaları olduğunu gösteriyor.

Metodoloji

Bu araştırma, Ocak-Ağustos 2020 arasındaki Adjust Sahtecilik Önleme Süiti verilerine dayanmaktadır. Adjust, içinde ABD, LATAM, EMEA, Çin, Japonya ve Güneydoğu Asya bölgelerinin de olduğu çalışmada, küresel olarak 14.3 milyardan fazla kurulumu analiz etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894