• BIST 9419.66
  • Altın 2748.124
  • Dolar 33.9904
  • Euro 37.4888
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 19 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 15 °C

Şakran'da Elektrik Kesintilerine İmzalı Tepki

Şakran'da Elektrik Kesintilerine İmzalı Tepki
Uzun yıllardır altyapı sorunlarıyla mücadele eden Şakran sakinleri, kurdukları Şakran Gönüllüleri isimli, geniş katılımlı toplulukla harekete geçti.

Şakran’ın altyapı ve diğer sorunlarına çözüm üretmenin yanısıra bölgede sosyal ve kültürel hareketliliği artırma ve geliştirme, dayanışma ve yardımlaşma hedefini misyon olarak belirleyen Şakran Gönüllüleri, yaşanan elektrik kesintileri ve voltaj düzensizliklerinin belde halkına verdiği zararın tolere edilmesi amacıyla başlattıkları imza kampanyasını tamamladılar.
Yaklaşık bir hafta süren ve toplamda 1744 imzanın toplandığı kampanyanın son gününde Şakran Gönüllüleri’ni temsilen kalabalık bir grup imza föylerini ve taleplerini posta yoluyla TBMM Dilekçe Komisyonu’na iletti.

İmzaların postaya verilmesinin ardından Şakran PTT önünde grup adına basın açıklamasını okuyan Feride Uyar, bölgedeki elektrik sorunu çözülene kadar takipçisi olacaklarını ve her türlü yasal haklarını kullanacaklarını ifade etti.
Bünyesinde pek çok dernek, sendika ve siyasi oluşumun yanı sıra medya mensuplarının da barındıran Şakran Gönüllüleri imzasıyla okunan basın açıklamasında şöyle denildi:
“Elektrik dağıtım şirketlerinin az masrafla çok kazanç hırsları ve vurdumduymazlığa varan ihmalleri, ülkemizde ölümlerle sonuçlanan felaketlere neden oluyor. Biz de hem yerleşim hem de tatil beldesi olan Yenişakran'da bu sorunları oldukça ağır bir şekilde yaşıyoruz.
Yöremizde elektrik dağıtımından sorumlu olan Gediz Elektrik firması bizden parasını aldığı halde, artan talebe karşı gereken yatırımı yapmayarak ağır hizmet kusuru işlemekte inat etmektedir. Yetersiz alt yapıları nedeniyle sık sık elektrik kesintilerine ve voltaj düşüklüklerine neden olmaktadırlar. Bunun sonucu başta buzdolabı, derin dondurucu ve klimalar olmak üzere birçok cihazımız arızalanmaktadır. Sakladığımız yiyeceklerimiz bozularak çöp olmaktadır. İnsülin kullanan hastalarımızın hayati ilaçları bozulmakta, oksijen makinasına bağlı vatandaşlarımızın sağlığı tehlikeye girmektedir. Elektrik kesintileri yüzünden marketlerde, bankalarda, bankamatiklerde ve tüm iş yerlerinde iş ve alışveriş durmakta, hayat felce uğramaktadır. Geçtiğimiz dönemde Gediz Elektrik, müşteri hizmetleri aracılığıyla bu zararları karşılıyorken, şu an tazmin etmemek için ayak diretmekte, başvuru sürecini zorlaştırmakta hatta mahkeme kararıyla mahkûm olduğu zararları bile ödememektedir.

Beldemizin bağlı bulunduğu Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yeterli girişimde bulunmamakta, elektrik gibi insanların yaşam kalitesini bu kadar önemli derecede etkileyen bir konuya ancak can kaybedince veya seçim zamanı meydanlarda propaganda malzemesi olarak önem vermektedirler.

Şimdi tüm yetkililere soruyoruz; 
Gediz Elektrik’in bu kadar insanı, elektriksiz kalmasına neden olarak mağdur etmeye hakkı var mıdır? 
Ege'nin gözdesi olmaya aday Yeni şakranımızı bir arsa spekülatörü gibi değersizleştirmeye, turizmini öylesine baltalamaya hakkı var mıdır?
Kanunları dinlemeyen Gediz Elektrik’in uygulamaları, Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarından üstünmüdür?
Sonuç olarak; biz aşağıda imzası bulunanlar;
İnsanca yaşam kalitemizi korumak için;
Gediz Elektrik’in kâr hırsıyla yaşamımıza verdiği zararlara devam etmesi; 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi’nin bu sorunun çözümü için kamuoyu ve baskı unsuru oluşturma hususunda yeteri kadar çaba göstermemesi durumunda;
Elektrik ve su kullanımının temel insan hakkımız olduğunun bilinciyle,  tüketicilikten gelen haklarımızı kullanarak; hukukizeminde her türlü hak kaybımızın arkasına düşeceğimizi, taleplerimizin karşılanmaması durumunda İzmir-Çanakkale yolunu trafiğe kapatmakda dahil, her türlü eylemde bulunacağımızı bildiririz” denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894